GÜLTEPE İMAM HATİP ORTAOKULU


Vizyon: Bilgili, kültürlü, başarılı, kendine güvenen, kendi değerlerimizle birlikte insanlığın ortak kazanımları olan evrensel değerleri özümsemiş, yaratılanı yaradandan ötürü sevebilen, tabiatı tahrip değil imar eden, sorun değil çözüm üreten, farklılıkları doğal ve zenginlik kabul edip bunlardan yararlanmayı hedefleyen; insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa saygı duyan kişilikli fertler yetiştirmek için varız.

Misyon: Öğrencilerimizi; ülkemizin ve dünyamızın ihtiyaç duyduğu din, bilim, sanat ve kültür alanlarında yetkin, kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, ahlaki olgunluğa sahip fertler olarak yetiştirerek hayata hazırlamak; eğitimini iyi bir şekilde sürdürebilecek alt yapıya sahip öğrenciler yetiştirmek; İslâm dininin inançları, ibadet ve ahlâk esasları ile ilgili işleri yürütebilen, din konusunda toplumu aydınlatabilen bilinçli bireyler yetiştirmek bizim en önemli vazifemizdir.

Başarılar: Okulumuzda derslerin yanında destekleme ve yetiştirme kursları ile sistemli bir şekilde LGS´ye hazırlanan öğrencilerimiz, Fen Liseleri, Anadolu Liseleri, Proje İmam Hatip Liseleri gibi saygın birçok liseye öğrenci yerşeltirmiştir. Sosyal ve kültürel etkinliklerin sistemli ve organize bir şekilde uygulanması ile okulumuz bölgesinde adından söz ettirmiştir.

Saatler: Ders Başlama Saati: 08.40 Ders Bitiş Saati : 14.50
Isınma: DOĞALGAZ
Bağlantı: ADSL
Yabancı Dil: Okulumuzda normal ortaokullardan farklı olarak iki yabancı dil eğitimi verilmektedir. Okulumuzda İngilizce ve Arapça eğitimi verilmektedir.
Servis Bilgisi: Okulumuzda şimdilik servis hizmeti verilmemektedir. Yeterli talebin oluşması doğrultusunda servis hizmetinin verilmesi mümkün olabilmektedir.
Sportif Etkinlikler: Okulumuzda birçok dalda sportif etkinlikler yapılmaktadır. Okul içinde verilen derslerin haricinde her sene sınıflar arası futbol ve voleybol, sek sek, yakan top turnuvaları yapılmaktadır. Okul ders saatleri dışında ise öğrencilerimize özel okulumuz spor salonunda ücretsiz karete kursu hizmeti verilmektedir. Okulumuz okul içinde olduğu gibi il ve ilçe düzeyinde gerçekleştirilen birçok spor müsabakasına düzenli katılmakta ve lisanslı öğrenciler yetiştirmektedir. Her sene yapılan sek sek, yakan top, volaybol, badminton, futbol vb. sportif faaliyetlerde öğrencilerimiz kupa ve madalya kazanmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler: Okulumuzda Tübitak destekli 4006 Bilim Fuarı ve Avrupa Birliği destekli E-Tiwining projeleri uygulanmıştır. Türkiye geneli yapılan Matematik Olimpiyatlarına ise her sen öğrencilerimiz katılım göstermektedir.
Proje Çalışmaları: Okulumuzda İngilizce dersi ağırlıklı proje sınıflarının yanında Kuran´ı Kerim dersi ağırlıklı proje sınıfları da bulunmaktadır. Edebiyat ve kültür sanat alanlarında yayın yapan TOMURCUK adlı dergimiz ise her sene yayın yapmaktadır.
Kontenjan Bilgileri: Okulumuzda her seviyeden altı şube bulunmaktadır. Sınıf mevcutlarımız 20 ile 30 kişi arasında değişmektedir.

Telefon - (021) 227-9411

Belgegeçer - (021) 227 9411

Eposta - Göndermek için tıklayınız

WEB - https://gultepeimamhatip.meb.k12.tr

Adres - Gültepe Mah.Talatpaşa Cad. No:219 Kağıthane/İstanbul

Öğretmen :42
Öğrenci :559
Derslik :24
Konferans Salonu :1
Spor Salonu :1
Fen Laboratuvarı :1
BT Sınıfı :1
Müzik Sınıfı :1
Resim Sınıfı :1
Oyun Odası :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :4500
Öğretim Şekli :Tam Gün

Yerleşim Yeri - GÜLTEPE MAH. TALATPAŞA CAD. No:219 KAĞITHANE/İSTANBUL

Adres - Gültepe Mah.Talatpaşa Cad. No:219 Kağıthane/İstanbul

Ulaşım Adres : Gültepe Mah. Talatpaşa Cad. Nu:219 Kağıthane/ İSTANBUL Ulaşım: 1. Beşiktaş yönünden gelenler 62 - Kabataş/Kağıthane 62G - Beşiktaş / Güzeltepe 2. Mecidiyeköy yönünden gelenler 65G Mecidiyeköy / Kahıthane 3. Topkapı veya Seyrantepe yönünden gelenler 41ST Seyrantepe/ Topkapı ( Bu hatle gelenler Genç Osman durağında inip Dernek Sokak yönünden 400 metre kadar yürümesi gerekmektedir.)

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Kağıthane ilçe merkezine 2 km uzaklıkta olan okulumuz; Şişli, Beşiktaş ve Sarıyer gibi ilçelere de yakınlığıyla merkezi bir konumda yer almaktadır.