Okulumuzda Okutulan Dersler

Okulumuzda okutulan dersler nelerdir?

22.03.2022 1455

Okulumuzda okutulan dersler, normal ortaokullarda okutulan derslerin hepsini kapsamaktadır. Okulumuzda diğer ortaokullardan farklı olarak fazladan dört ders bulunmaktadır.

• Peygamberimizin Hayatı dersi
  • Arapça yabancı dil dersi
  • Temel Dini Bilgiler dersi
  • Kuran'ı Kerim dersi

Burada belirtilen dört dersin haricinde geri kalan tüm dersler okulumuzda görülmektedir. Genç ve dinamik öğretmen kadromuzla "Matematik ve Fen Bilimleri" ağırlıklı bir müfredat uygulanarak akademik başarıya okulumuzda çok önem verilmektedir. Matematik, Fen Bilgisi, Sosyal Bilgiler, İngilizce, Din Kültürü ve Türkçe gibi temel altı dersten öğrencilerimizin başarılı olması için derslerin yanında her sene okulumuzda desteklme ve yetiştirme kursları açılmaktadır.

Proje sınıflarında İngilizce ağırlıklı ders müfredatı işlenmektedir. Haftada 8 saat İngilizce dersi gören öğrencilerimiz bunun yanında normal ortaokullarda işlenen tüm dersler ve imam hatip ortaokullarında işlenen dört dersi bir hafta içinde görmektedir.

Aşağıda imam hatip ortaokullarında okutulan derslerin çizelgesi incelenmek üzere paylaşılmıştır:

22-03-2022