Sıkça Sorulan Sorular

Okulumuz hakkında sıkça sorulan soruları sizler için derledik ve cevapladık. Doğru bilgi bizleri yanlış bilginin esaretinden kurtaracaktır.

22.03.2022 2652

Okulunuzun adresi nedir? Okulunuza nasıl gelebiliriz?

Adres  :

Gültepe Mah. Talatpaşa Cad. Nu:219 Kağıthane/ İSTANBUL

Ulaşım: 

1. Beşiktaş yönünden gelenler         62 - Kabataş/Kağıthane  

                                                            62G - Beşiktaş / Güzeltepe

2. Mecidiyeköy yönünden gelenler  65G Mecidiyeköy / Kahıthane

3. Topkapı veya Seyrantepe yönünden gelenler 41ST Seyrantepe/ Topkapı

( Bu hatle gelenler Genç Osman durağında inip Dernek Sokak yönünden 400 metre kadar yürümesi gerekmektedir.)

Okulunuzda hangi dersler verilmektedir?

Okulumuzda normal ortaokullardan farklı olarak sadece 4 ders fazldan okutulmaktadır. 

Bu dersler: Peygamberimizin Hayatı, Kuran'ı Kerim, Arapça ve Temel Dini Bilgiler

İmam hatip ortaokullarında okutulan dersler zor mu?

Okulumuzda okutulan dersler yukarıda bahsi geçen dört ders hariç normal ortaokullarla birebir aynıdır. Diğer ortaokullarda Milli Eğitim Bakanlığı hangi müfredatı belirledi ise okulumuzda da aynı müfredattan dersler işlenmektedir.

Yukarıda bahsi geçen 4 dersin işlenişinde öğrencilerimizin sıkılmaması, derslerin sevdirilerek işlenmesi okulumuzun özen gösterdiği bir durumdur. Bu dört dersin varlığı öğrenci başarı puanını olumsuz yönde etkilememektedir ve öğrencilerimize bu noktada gerekli destek sunulmaktadır.

Arapça dersi neden var?

İslam dininin temel kaynağı olan Kuran'ı Kerim'in dili Arapça olduğu için, öğrencilerimizin Kuran'ı ve İslam dinini daha iyi özümseyip anlamaları noktasında programımızda Arapça dersi zorunlu olarak yer almaktadır. Sadece bize has bir durum olmayıp tüm imam hatip ortaokullarında Arapça dersi zorunlu olarak okutulmaktadır.

İngilizce yabancı dil öğretiminin yanında okulumuzda ikinci yabancı dil öğretimi ise Arapça dilinden verilmektedir. Dünyanın en çok konuşulan 5 dilinden biri olan Arapça, öğrencilerimizin gelecek yaşantılarında onlara katkı sağlayacak önemli bir artı olacaktır.

Okulunuzda kız ve erkek öğrenciler birlikte mi ders işlemektedir?

Okulumuzda hem kız öğrenciler hem de erkek öğrenciler eğitim görmektedir. Ancak sınıflarımız kız ve erkek sınıfları olarak ayrılmaktadır. İmam hatip derslerinin pratikte uygulamalı verilebilmesi için kız ve erkek öğrencilerimiz farklı sınıflarda ders görmektedirler.  

Kız ve erkek öğrencilerimizin katları ve tuvaletleri farklı yerlede bulunmaktadır. Öğrencilerimiz teneffüslerde ortak alanları kullanmakta, destekleme ve yetiştirme kurslarında ise birlikte (kız-erkek karışık) ders işlemektedirler.

Okulunuzun belli bir kıyafeti var mıdır?

Okulumuzda eğitim gören kız ve erkek öğrencilerimiz için belirlenmiş GİHO logolu okul formaları bulunmaktadır. Okulumuz girişinde mankenler üzerinde giydirilmiş örnek okul formalarını görebilirsiniz. Okul formaları anlaşmalı satış noktalarından temin edilebilmektedir.

Kız öğrenciler başlarını kapatmak zorunda mı?

Okulumuzda eğitim gören hiçbir kız öğrenci için örtünme zorunluluğu yoktur. Okulumuzda her seviyeden başı açık veya kapalı öğrenci bulunmaktadır. Kız öğrencilerimizin örtünmesi kendi insiyatiflerine bırakılmıştır. 

İmam hatip ortaokulunda okuyan öğrenciler hangi liselere gidebilir?

Okulumuzda dini eğitim verilen 4 dersin haricinde diğer ortaokullarından prtaikte ve uygulamada farklı bir eğitim verilmemektedir. Bu doğrultuda okulumuzda okuyan öğrenciler her türden liseye (Fen lisesi, anadolu lisesi, proje imam hatip lisesi, meslek lisesi) tercih edip gidebilmektedirler.

İmam hatip ortaokullarından mezun olanlar sadece imam hatip liselerine mi gidebilir?

Hayır, okulumuzda okuyan öğrenciler tüm lise türlerini tercih edip gidebilirler. İmam hatip ortaokulunda okuyan bir öğrencinin imam hatip lisesine gitme gibi bir mecburiyeti bulunmamaktadır.

İmam hatip ortaokulundan düz liseleri veya anadolu liselerini tercih edip gidince puanımız kırılır mı?

Hayır, normal ortaokuldan mezun bir öğrenci nasıl her istediği liseye tercih edip gidiyorsa imam hatip öğrencisi de aynı şekilde tercih edip gitmektedir. Ortaokulların hiçbirisinde lise tercihinde puan kırılması gibi bir durum söz konusu değildir.

İmam hatip ortaokulunda okuyan bir öğrenci ileri de bunun sıkıntısını yaşayabilir mi?

Hayır, imam hatip ortaokulunda okuyan öğrencilerin normal ortaokullardan farklı bir uygulamaya tabi değildir. Milli Eğitim Bakanlığının ilgili yönergelerinde imam hatip ortaokullarının tercih edilmesi hiçbir problem teşkil etmemektedir.

Hatta imam hatip ortaokulunda okuyan bir öğrenci normal ortaokullarda okuyan öğrecilere göre eğitim ve öğretim açısından daha avantajlıdır. İki yabancı dil eğitimi alan, Müslüman bir ülkede İslam dinini ve vecibelerini bilen ve bu doğrultuda yol gösteren, ülkesinin milli ve manevi değerlerine hakim olan bir birey kendini her alanda daha fazla geliştirmiştir.  

Okulunuzun öğretmen kadrosu nasıldır?

Okulumuzdaki öğretmen kadrosunun büyük bir kısmı gençlerden oluşmaktadır. Ülkemizin önde gelen üniversitelerinden mezun olmuş genç ve dinamik kadromuzla öğrencilerimizle olan samimi ilişkilerimiz daha da artmaktadır. Akademik anlamda rüştünü ıspatlamış ve temel yeterlilik becerileri ile öğrencilerimize yol gösterecek istekli bir öğretmen kadrosuna sahibiz.

Okulunuz temiz mi?

Okulumuz Kağıthane'nin en temiz okullarından biridir. Hatta Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan teftişler soncuunda verilen  "Okulum Temiz" belgesine sahip "Beyaz Bayrak" dalgalanan bir okuldur. Okul içinde ve dışında temizliğe önem verilmektedir. Hemen hemen her teneffüs tuvvaletlerimiz yıkanmaktadır.

Okulunuzda Covid-19 tedbirlerini uyguluyor musunuz?

Okulumuzda her katta ve her sınıfta dezenfektan bulunmaktadır. Öğrencilerimiz için sınırsız temiz maske imkanı sunulmakta ve her ay okulumuz baştan sonra dezenfektanlarla arındırılmaya çalışılmaktadır.

Okulunuz güvenli mi?

Okulmuzun girişinde bir adet güvenlik görevlisi bulunmaktadır. Okulumuza her giren kişi sorgulanmakta ve izinsiz hiçbir kişinin girmesine veya hiçbir öğrencinin dışarı çıkmasına müsade edilmemektedir. Okulumuzda her katı izleyen güvenlik kameraları bulunmaktadır. Depreme dayanıklı bir şekilde inşa edilen okulumuzda her türlü acil çıkış ve yangın söndürme ekipmanları bulunmaktadır.

Okulunuzun fiziki yeterliliği nedir?

Okulumuz Kağıthane ilçesinin en kapsamlı eğitim atölyelerine sahip okullarından biridir. Okulumuzda 4250 kitaplık bir kütüphane ve okuma salonu, iki fen laboratuvarı, görsel sanatlar atöylesi, müzik atölyesi, teknolji tasarım ataöyesi, bilşim teknolojileri sınıfı, konferans salonu, açık ve kapalı spor salonu, akıllı tahtalarla zenginleştirilmiş sınıflar bulunmaktadır.

Öğrenci takibi nasıl yapılmaktadır? Veli bilgilendirmesi hususunda ne gibi araçlar kullanıyorsunuz?

Okulumuza özgü bir alt yapı olan "Öğrenci Takip Sistemi" bulunmaktadır. Öğrencilerin ödev, kılık kıyafet, geç kaldı, olumlu ve olumsuz davranış bilgileri öğretmenler tarafından sisteme işlenmektedir. Velilere özel mesaj atılabilmekte veya veliler https://giho.oysis.net/ adresinden öğrenci bilgilerini takip edebilmektedir.

Okulunuzda sosyal, kültürel, bilimsel veya sportif etkinlikler yapılmakta mı?

Okulumuzda birçok dalda sportif etkinlikler yapılmaktadır. Okul içinde verilen derslerin haricinde her sene sınıflar arası futbol, voleybol, sek sek, yakan top turnuvaları yapılmaktadır. Okul ders saatleri dışında ise öğrencilerimize özel okulumuz spor salonunda ücretsiz karete kursu hizmeti verilmektedir. Okulumuz okul içinde olduğu gibi il ve ilçe düzeyinde gerçekleştirilen birçok spor müsabakasına düzenli katılmakta ve lisanslı öğrenciler yetiştirmektedir. Her sene yapılan sek sek, yakan top, volaybol, badminton, futbol vb. sportif faaliyetlerde öğrencilerimiz kupa ve madalya kazanmaktadır.

Bilimsel Etkinlikler: Okulumuzda Tübitak destekli 4006 Bilim Fuarı ve Avrupa Birliği destekli E-Tiwining projeleri uygulanmıştır. Türkiye geneli yapılan Matematik Olimpiyatlarına ise her sen öğrencilerimiz katılım göstermektedir.